Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2018 07:54 - За седмото правило на Втория Вселенски Събор и за учението "Сола Скриптура" (Единствено писанието)
Автор: danchoplovdiv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.11.2018 09:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Но "Мамещият цялата вселена" под красивия, но прозиращ камуфлаш на "добрите намерения", уж да отмахне лошите практики на папизма, и преданията, които папизмът си измислял за оправдание на нередностите, които е вършил, е внушил на Мартин Лутер и особено на последователите му лъжеучението "Сола Скриптура" (Единствено Писанието). Мартин Лутер, защото е бил Католически Монах, явно не е познавал Източната Християнска Църква - Православната, която не само че не е измисляла нови предания, а напротив, ревностно е пазила Свещенните Предания и не е правила безобразията на Римо-Католишкия папизъм, срещу които безобразия Мартин Лутер смело е протестирал. Но в последствие Мартин Лутер, но най-вече неговите последователи, явно заслепени, тотално отхвърлят Църквата, и покрай отклонената от папизма Западно Римо-Католическа Църква, отхвърлят и отричат и неотклонената Православна Църква, отхвърлят "ан блок" (вкупом) всички предания и измислените от папизма и истинските Свещенни Предания, пазени ревностно от Светата Православна Църква (за които разглежданото 7-мо Правило на Втория Вселенски Събор е прекрасен пример).
   И така протестантството, евангелизмът, отмахва едната "опора" (Свещенното Предание) и остават Вярата. Учението само на една "опора" на една "точка" - на Свещенното Писание - което е реално прилагане на лъжеучението "Сола Скриптура", но през една точка могат да се прекарат безброй много прави (в случая лъжеучения, лъжепътища към спасението), както е станало в протестантско-евангелическия свят - което е и целта на врагът на нашето спасение - дявола.
   За извращението на Христовото Учение в протестантско-евангелическите деноминации, секти, може да се посочи като крещящ пример модерното течение в евангелизма "евангелизъм на просперитета", или по-кратко наричано "просперитизъм" - което е диаметрално противоположно на истинския спасителен път към Бога - Христовото Учение, Християнската Вяра. Просперитизмът наистина е ярък пример за ново, модерно, пагубно, лъжеучение, ерес създадена в последните 50-100 години на базата на неправилно (извратено) тълкуване на Светото Евангелие. Не случайно и много голяма част от евангелистите конфузно признават "просперитизма" за голям срам на евангелизма!

(следва продължение)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danchoplovdiv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13646
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031